A koronavírusról…


Település:
Budapest, 8. kerület

Kategória:
Életmód, Élet

Létrehozva:
2020-03-16 21:31:29

Cikk írója:
Kovács István


A koronavírusról…

A világjárvány teljesen új feltételrendszert alakít ki körülötted, amihez vagy alkalmazkodsz, vagy elsöpör a változás! Bármilyen helyzetben vagy is most, lehet, hogy pár hónap múlva már csak emlék lesz a mai anyagi helyzeted, a rendelkezésedre álló jövedelem vagy a számodra nyitott lehetőségek sora


Tudom, ez az ezer +n. -ik írás amit a koronavírusról szól, de ez más lesz.
Tudom, hogy az újságok, a szociális és minden egyéb média tele van a korona vírussal.

Nem akarok arról beszélni, hogy mennyire veszélyes vagy nem az, ezt már hallottad eleget.

3 nap alatt sok minden történ és megváltozott körülöttünk. Sok érdekes összefüggést hallottam a hazai és a világjárvánnyal kapcsolatban.

Ami a fontos, hogy most jön a rossz és csúnya időszak. Még nem látni mennyire rossz és milyen hosszan, de utána a tisztulás és a megújulás érdekes fellendülése.

Ami a tény, hogy kényszer szünet következik, akár házi karanténnal is. Ezt most vagy tétlenül nézed és várod a végét vagy felkészülsz a változásra, a jövőre. Nagyon sokan anyagilag is meg fognak rogyni, mert nincs, vagy nem sok tartalékuk van. Legfőképpen a szolgáltató iparban lévőknél lesz.


Bizonytalanságot keltő, sőt történelmi időket élünk.

Az idősek
még emlékeznek arra, hogy 56-ban, 68-ban, 89-ben, 2008-ban, de leginkább
42-47-ben hasonlóan bizonytalan időszakot éltek át.
Nem tudtuk, hogy
milyen hatással lesz az életünkre a nagy változás.
Ez azért más.
Most a médiából (főleg a külföldi hírcsatornából -

idegen nyelven) arról értesülhetünk, hogy mi történik más
országokban.
Most némileg előre látható, hogy mi és hogyan fog
lezajlani.
Az élet nem áll meg, csak sokan kényszerülnek otthon maradni,
önkéntes vagy elrendelt elkülönítésben. Egyre többen otthonról
dolgoznak, bár ezt a legtöbben nem tudják megtenni.
Az otthoni tanulás

is előtérbe került.
Ami eddig csak egy lehetőség volt, az most kötelező lett a diákok
számára.

Mit ad a kezedbe a koronavírus járvány?

 

Nem azért írok erről a témáról, mert mindenki ezt teszi, ezért nekem is kell, hanem azért, mert a járványhelyzetnek nem csak negatív aspektusai vannak és erről mindenképpen érdemes beszélnünk.

Amit most láthatsz világszerte és már nagy valószínűséggel a saját lakhelyed környezetében is, az jelentősen át fogja alakítani az emberek életét és elsősorban a gondolkodásmódját. Már most is hallok/látok olyan vállalkozókat, akik eddig kézzel-lábbal hadakoztak az on-line üzletépítés, az elektronikus ügyintézés bevezetése ellen, most azonban a vállalkozásuk életben maradásának érdekében 180 fokos fordulatot vettek ezen a területen. Nem állítom, hogy ez mindenkinek időben lesz, mert komoly munkát, tetemes költség kifizetését és jelentős időráfordítást igényel egy-egy ilyen rendszer megvalósítása. Nem mellékesen a régi gondolkodásmód megváltoztatása nélkül szinte esélytelen a siker elérése. Aki most kezd bele, többségében már elkésett, és a legnagyobb erőfeszítések mellett is könnyen a csőd kapujában találhatja magát.

Miért életbevágóan fontos ezzel a folyamattal foglalkozni?

Azért, mert az emberek prioritásai a vészhelyzetekben teljesen képesek átalakulni és e változások egy része a járvány elmúltával is velünk fog maradni. Aki el akarja kerülni a fertőzést, de legalábbis a minimálisra kívánja csökkenteni a lehetőségét, hogy Ő maga is megfertőződjön, az igyekezni fog az emberi érintkezéseit a legkisebb szükséges szintre csökkenteni. Amit csak lehet, elektronikusan, online eszközökkel fognak megoldani még olyanok is, akik eddig inkább távol tartották magukat ettől az eszköztártól.

Ha pedig az emberek elsősorban on-line fognak tevékenykedni, akkor egy vállalkozónak, aki csak fizikailag van jelen, annyi esélye lesz bevételt szerezni, mint a Szahara közepén jegesmedvét lőni.A probléma máshol van.

A probléma félelem keltés és a pánik.

A félelem, még soha nem segített megoldani semmit.

A pánik pedig csak károkat okozott, de soha nem segített még semmiben.
MMost se fog.


ELŐREJELZÉS:

1. A vírus itt lesz, lehet, hogy szed majd áldozatokat, ami szívás és szomorú nagyon.

2. Az emberek egy idegig még pánikolni fognak, de egy idő után megszokják és abbahagyják.

Azonban ez valamit fel fog gyorsítani.

Az emberek akik eddig nem hittek abban, hogy lehet otthonról dolgozni, akik nem hittek abban, hogy a gyerekek tanulhatnak otthonról észreveszik ezt.

Rájönnek majd, hogy nem kell órákat tölteniük a boltokban, hanem megrendelhetnek mindent online.

Ez azt jelenti, hogy mire lecseng az egész, az emberek sokkal-sokkal többet költenek majd online, és sokkal jobban kihasználják a lehetőségüket. Ez jó!

Az online üzletek felemelkedése

Mit gondolsz, én miért röhögök az egész vírus pofájába?

Nem arcoskodni akarok ezzel, csak szeretném ha tudnád előre, mi fog következni.

Az emberek megtapasztalják ezt, és rá fognak jönni, hogy sokkal jobb úgy élni, hogy kihasználják az online lehetőségeket.

Ez azt jeleneti, hogy hatalmas igény lesz az online dolgokra.

Akik felkészültek és nem pánikolnak, más most nevetséges áron rendelnek Kínából. Még a kínai árakhoz képest is nevetségesen.

Felkészülnek, hogy szolgáltassanak olyan személyeknek és cégeknek, akik rájönnek, hogy otthonról dolgozni jobb és gazdaságosabb.

Vagyis az átalakulás felgyorsul.

Mit tehetsz te (és én)?Összefoglalva

-  Maradj nyugodt és ne pánikolj.
-  Gondolkozz azon, hogy ez hogyan változtatja meg a jövőt.
- Légy felkészült!

Ha így teszel, és túl vagyunk ezen az egész káoszon, új lehetőségek nyílnak majd, és sokkal jobb és könnyebb életed lesz mint korábban.

Kitartás!